Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

Limerence, obsessieve verliefdheid.

Heb je het gevoel dat je gevoelens voor iemand “ out of control zijn”, ben je zo gefocust op iemand dat je je bijna geen raad meer weet en is je leven een achtbaan van je heel goed voelen en je heel slecht voelen in contact of denken aan die ander?  Ben je getrouwd en wil je die gevoelens helemaal niet? 

Dan kan het goed zijn dat je last hebt van Limerence.

De meeste mensen komen daar achter als ze radeloos gaan googlen omdat ze niet begrijpen wat er gebeurt en waarom ze zo sterk aangetrokken worden door een persoon dat het bijna ondraagbaar is, je lijkt wel verslaafd aan die persoon, je kan niet loslaten.  

Helaas is er binnen de aangeboden hulpverlening nog niet zo veel bekend over limerence, vaak worden de klachten geassocieerd met afhankelijkheid of hechtingsproblematiek, maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Samen kunnen we kijken wat de oorzaak is van jouw obsessie en hoe je er het beste mee om kan gaan, welke omstandigheden heeft gemaakt dat je bijna verslaafd bent geraakt aan deze persoon en wat zijn de stappen om je weer beter te gaan voelen, want limerence kan in het begin heel leuk zijn, tot dat het niet meer leuk is, dan kun je het gevoel hebben dat je gevangen zit, je zit vast.

Ik help je om te begrijpen wat er gebeurt en wat je zelf kunt doen om dit patroon te doorbreken.