Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

Limerence, obsessieve verliefdheid.

Ik bied hulp aan mensen die last hebben van Limerence.

Ik bied hulp aan mensen in limerence, samen kunnen we het patroon doorbreken.

Heb je het gevoel dat je gevoelens voor iemand “out of control zijn”, ben je zo gefocust op iemand dat je je bijna geen raad meer weet en is je leven een achtbaan van je heel goed voelen en je heel slecht voelen ?  Is de liefde die je voelt obsessief en maakt het je ongelukkig? 

Dan kan het zijn dat je last hebt van Limerence, limerence is een fysieke en emotionele obsessieve gerichtheid op een ander. Vaak onvrijwillig met een enorme behoefte aan wederkerigheid van de ander. 

De meeste mensen komen daar achter als ze radeloos gaan googlen omdat ze niet begrijpen wat er gebeurt en waarom ze zo sterk aangetrokken worden door een persoon dat het bijna ondraagbaar is, je blijft denken, je blijft er mee bezig, tegen beter weten in. "Gewoon loslaten" is geen optie. Het kan zelfs zijn dat je jezelf volledig kwijtraakt, je werk, je gezin en je slaap lijden er onder, en een ding weet je zeker, dit is niet gezond. 

Helaas is er binnen de aangeboden hulpverlening nog niet zo veel bekend over limerence, vaak worden de klachten geassocieerd met afhankelijkheid ,hechting, OCD, depressie of andere GGZ problematiek, het kan inderdaad zijn dat de limerence hier uit voorkomt maar dat hoeft niet het geval te zijn. Door omstandigheden is je hormonale beloningsysteem op de ander gericht. Je bent dus verslaafd geraakt aan de ander. 

Helaas is er geen medicijn tegen limerence maar ik bied hulp in limerence, samen kunnen we kijken wat de oorzaak is van jouw obsessie en hoe je er het beste mee om kan gaan, welke omstandigheden hebben gemaakt dat je verslaafd bent geraakt aan deze persoon en wat zijn de stappen om je weer beter te gaan voelen. Want limerence kan in het begin heel leuk zijn, tot dat het niet meer leuk is, dan kun je het gevoel hebben dat je gevangen zit, je zit vast. Je wilt je binden aan deze persoon in een situatue waar het niet kan. 

Ik help je om te begrijpen wat er gebeurt en wat je kunt doen om de limerence uit te laten doven.  Mijn speciaal ontwikkelde " Doelgericht coaching" helpt mensen in limerence hun patronen te doorbreken en hun leven meer waardevol te maken, HET antigif tegen limerent episodes. 

Daarnaast heb ik een You-tube kanaal over limerence: Self-compassion channel. 

Klik hier voor mijn You tube kanaal over limerence

De 13 kenmerken van Limerence 

 • Onvrijwillig veel moeten denken aan de ander als seksuele partner, een intenst verlangen hebben . 
 • Intense behoefte aan wederkerigheid van de ander. 
 • Iedere actie die de ander onderneemt heeft grote invloed op je stemming. 
 • Je bent maar gericht op een persoon. 
 • Fantaseren of affectie van de ander kalmeert het zenuwstelsel tijdelijk. 
 • De limerent persoon is bang voor afwijzing van de persoon. 
 • Obstakels, onzekerheid of de onmogelijkheid van de relatie zullen de limerence versterken. Je wilt samen zijn met deze persoon in een situatie waar het niet kan. 
 • De limerent zoekt naar wederkerigheid van de ander, overschat de betekenis van de relatie of ziet juist overal afwijzing in.  
 • Onzekerheid maak verdrietig, depressief of geirriteerd, bevestiging maakt vrolijk en luchtig. 
 • De limerent kan zijn gedrag en of persoonlijkheid willen aanpassen naar de ander. 
 • Alle andere dingen in het leven van de limerent worden onbelangrijker, de ander is het meest belangrijk in het leven van de limerent.
 • De stemming wordt niet meer veroorzaakt door 'natuurlijke' zaken (leuke gebeurtenis of verdrietige gebeurtenis) maar alleen door de ander. 
 • Het voelt ongezond.