Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

Afwijzing, de weg naar succes!

Thursday, 5 June 2014

Wat maakt iemand meer succesvol dan anderen?
Nee, iemand is niet beter, leuker, slimmer dan anderen, we hebben allemaal iets te bieden. Het antwoord is de omgang met afwijzing.

“Afwijzing” .. Brrrrr het woord alleen al. Wil je liever in je comfortzone blijven? Gezellig, vertrouwd, warm, dekentje erbij, niets doen en vooral niet afgewezen worden. (Hm Klinkt comfortabel maar niet erg succesvol). Dus hup die baarmoeder uit, weg met de angst, afwijzing is goed, afwijzing betekent dat je iets aan het doen bent! Laten we de afwijzing vieren! Hoe meer hoe beter!

En onthoudt :

  1. Je hebt niets te verliezen alleen te winnen
    Je weet al prima hoe het is om het niet te hebben. Dus niets krijgen zal aan je huidige situatie ook niets afdoen.
  2. Blijven proberen
    Noem ze maar op en ze zijn afgewezen, de meest succesvolle mensen, Steven King, Harry Potter ( nou ja het boek dan). Het idee dat iemand fluitend met een briljant idee met open armen wordt ontvangen is een illusie. Niet opgeven is de essentie.
  3. Zie afwijzing als gratis feedback
    Zonder te betalen gratis feedback van een expert, hoera! (mits je vraagt en luistert waarom die persoon niet met je in zee gaat en dus niet oren dicht houdt en heel hard lalala gaat zingen)
  4. Zeg hardop :volgende!

Als je weet dat je eerst 100 keer nee moet horen weet je wat je te wachten staat, zie het niet als persoonlijk falen, haal je schouders op en zeg :volgende! Of nog beter in het Engels: next!