Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

Voice Dialogue

Sunday, 10 May 2015

Een van de krachtigste en leukste oefeningen die ik soms met mijn cliënten doe is er een genaamd voice dialogue.
De basis is eigenlijk heel simpel:
Iedereen heeft meerdere kanten in zich, meerdere rollen, (ofwel in voice dialogue subpersonen genoemd)

Bijvoorbeeld als ik in mijn professionele rol ben zijn er bepaalde gedragingen en gewoontes die daarbij horen, als mijn professionele-ik kleed ik mij netjes, (scheld ik niet) ,ben ik punctueel en aandachtsvol.

Ik heb ook een thrillseeker in mij, mijn thrillseeker wil actie, wil stoute dingen doen, en houdt van adrenaline, gelukkig wordt deze regelmatig (niet altijd ahum) afgeremd door mijn verstandige rationele ik. En zo heeft iedereen meerdere subpersonen in zich, positieve en negatieve.  Een kritische, een creatieve, een jaloerse of een rustige etc..

Bij mensen.met bv stressklachten zie je vaak dat een negatieve rol de leiding heeft genomen, de positieve rollen zijn langzaam naar de achtergrond gegaan.
Voice dialogue is een prima manier om de positieve subpersonen meer naar voren te halen. Welke rol in goed voor jou? Welke rol is gezond en van welke word je blij wat heb je nodig en welke omstandigheden kun je zelf creëren om die rol weer meer naar voren te halen? Kortom wie geef jij de leiding vandaag?